Vyráběli jsme svíčky

Napsal Mgr. Iva Hefnerová - ředitelka školy

V úterý 05. 12. 2023 jsme v naší mateřské škole ve třídě Veverek přivítali paní Mgr. Danuši Pytlíkovou, která nás seznámila s výrobou parafínových svíček.

Hned v úvodu nás paní učitelka Danuše seznámila, co vše je nutné a potřebné pro výrobu svíček. Ukázala nám granulovaný parafín, parafín, který se zahříval na elektrické plotýnce a také parafín barvený různými barvami, které děti poznávaly. Když se granulovaný parafín rozpustil, tak jsme se přímo podívali, jak se odlévá svíčka do silikonových forem.

Viděli jsme silikonové formy na svíčky, malé i velké, ve tvaru sněhuláka, sněhové vločky, stromečku a šišky. Dozvěděli jsme se, že takové svíčky mohou vyrábět nejen dospělé osoby, ale i větší děti pod dozorem rodičů.

Děti si mohly sáhnout na granulovaný i studený parafín. Také si mohly hmatem vyzkoušet, z jakého materiálu se dělají formy na svíčky.

A jak se říká, po práci odměna a paní učitelkou Danuší byly děti pochválené, jak krásně dávaly pozor a dokázaly zpětnou vazbou odpovědět na otázky, které jim kladla.

Děti dostaly za odměnu medvídky jako svíčky a paní učitelky sněhuláka a sněhovou vločku. Velkým potleskem a vánoční růží jsme paní učitelce Danuši poděkovali za krásné dvě hodiny.