Odpoledne s Radibudkami

Napsal Mgr. Iva Hefnerová - ředitelka školy

Ve čtvrtek 19.10.2023 jsme v naší mateřské škole prožili krásné odpoledne se zástupci projektu Radibudky.cz. Všichni jsme se na toto odpoledne těšili a ani deštivé počasí nás neodradilo. Ve třídě Veverek bylo veselo. Rodiče, paní učitelky, ale hlavně děti byly natěšené a s netrpělivostí jsme očekávali odborníky na stavbu ptačích budek. A dočkali jsme se.

Dozvěděli jsme se, že naše budky budou domovem pro sýkorky. Děti si mohly prohlédnout obrázky těchto krásných ptáčků. A už jsme se mohli pustit do jejich výroby. Pánové dětem vše ukázali, vysvětlili a budky se mohly sestavovat.

Děti si vyzkoušely práci s nářadím, aku vrtačkou, aku šroubovákem, ale také s obyčejným smirkovým papírem. Troufám si říci, že pro většinu dětí to bylo poprvé, kdy takový nástroj držely v ruce. Pro mnohé to byl opravdový zážitek.

Protože se nám vše dařilo, stačili jsme sestavit dvě budky pro nové obyvatele naší školní zahrady. V následujících dnech si je děti ještě pomalují a můžeme je zavěsit na stromy.

A jak se říká, po práci odměna, paní učitelky připravily pro děti i jejich rodiče malé pohoštění. Jablíčkový mošt, ovocný špíz a různé pečené dobroty. Moc jsme si na všem pochutnali.

Už se všichni těšíme, až se v našich budkách uhnízdí sýkorky, a my je budeme moci pozorovat.

Kateřina Pavlíková