Zazimovali jsme zahradu

Napsal Mgr. Iva Hefnerová - ředitelka školy

V pondělí 23. 10. 2023 jsme na naší zahradě v rámci projektu „ Modernizace zahrady MŠ na ul. Školská v přírodním stylu“, pozvali rodiče se svými dětmi na úpravu zahrady, abychom ji připravili k zimnímu spánku.

Úvodem jsme je seznámili, co vše se bude dělat. Před zahájením úklidové akce, měly děti připravený krátký program pro zlepšení nálady. Společně jsme si zazpívali dvě písničky a jednu motivovanou básničku s pohybem. Poté jsme začali připravovat zahradu k zimnímu spánku tím, že jsme vyčistili dva ježkovníky pro naše ježky i ptačí a veverčí budky. Odvážní tatínkové nám je ze žebříku vyčistili.

Do veverčí budky jsme veverkám nasypali pár lískových oříšků na zimu. Společnými silami jsme shrabali listí ke stromům, k ježkovníkům a nasypali do kompostéru. Skupina dětí a rodičů na zimu připravila hmyzí domeček a potom děti rozsypaly před domečkem drcenou kůru ze stromů a větví.

Děti s paní učitelkou připravily ke spánku i naše velké truhlíky. Vytrhaly se stonky rajčat, prostřihly bylinky a vše se zasypalo drcenou kůrou ze stromů. Do jednoho truhlíku jsme zasadili česnek a počkáme do jara, zda nám vyroste.

Jako odměnu za práci na zahradě jsme si pochutnali na občerstvení, které nám připravily nejen naše skvělé paní kuchařky, ale i paní vedoucí jídelelny. Moc jsme si pochutnali na bábovce, muffinách, lineckých srdíčkách a mrkváncích.

Renata Sztrnadlová