Kreativní dílna

Napsal Mgr. Jan Czyž - učitel

Ve školní družině máme několik kroužků, jedním z nich je kroužek s názvem Kreativní dílna, jehož náplní, jak sám název napovídá, je rozvinout své tvořivé myšlení a nebát se vyzkoušet si nové věci z různých oblastí.

V měsíci říjnu jsme využili krásného počasí a šli jsme si nasbírat košík přírodnin, ze kterých jsme tvořili zvířata, zejména netopýry a lišky. Některé děti popustily uzdu své fantazii a zkoušely i další zvířata a plody podzimu, jak se zbylých přírodnin, tak si také vyzkoušely práci s ovčím rounem.

V tvoření zvířat jsme pokračovali, akorát materiál jsme zaměnili za jedlý – perníkový. Zvířata a další výtvory s motivem podzimu – houby, listy, aj. jsme následně zdobili barevnými polevami. Dětem tak moc chutnaly, že nám na připravovanou výstavu zůstalo pár osamělých perníčků, které se ale náramně povedly, však je můžete při podrobnějším zhlédnutí výstavy ve vestibulu školy obdivovat. Také se nezapomeňte podívat na obří kaleidoskop, který jsme s dětmi tvořily na stejně jmenovanou výstavu.

Jako jednu z dalších činností na kroužku jsme si vyzkoušeli tvorbu náramků z bavlnek, jehož barevnost si děti volily samy, a také si děti hrály na stavitele a pustily se do společných i individuálních staveb dle fantazie anebo také staveb konkrétních, což byl např. Šikmý kostel.

Světlana Vránová