Strašidla ve školní družině

Napsal Mgr. Jan Czyž - učitel

I k nám do družiny zavítaly v úterý 31.10. strašidelné bytosti, ze kterých šla hrůza a děs a abychom se jich nebáli, tak jsme si pro ně vymysleli řadu aktivit, při kterých se zabavily, a také jsme na jejich mnohdy smutných tvářích mohli vykouzlit úsměvy.

Nejprve se nám strašidla za zvuků hrůzných melodii předvedla na pomyslném molu, kde jsme mohli obdivovat zajímavost jejich oděvů, a také mnohdy prapodivné účesy. Poté jsme se kumulovali do větších, či menších skupin dle zadání. Bohužel strašidla, která nezvládla najít patřičný počet dalších bytostí, vypadla.

Dále nás čekal zuřivý tanec ve dvojících ovšem ztížený malým prostorem, na kterém se mohlo tancovat, a strašidla musela dávat pozor na jakýkoliv přešlap, protože hrozilo vypadnutí. Přísná porota byla nekompromisní a sledovala sebemenší zaváhání. Do úplného konce se protancovali jenom ti nejlepší, kteří si zasloužili veliký potlesk.

Po Hallowenských tancích jednotlivců i skupin nás čekalo posilnění v podobě speciálního lektvaru, který se musel vypít až do dna. Ani nechtějte vědět co taková strašidla pijí nejraději!

Na závěr každé strašidlo, které se zapojilo čekala odměna v podobě speciální medaile a balíčku s překvapením.

Musím podotknout, že příprav na tuto akci se účastnily nadšeně všechny děti a zdobily nejen vstup do školní družiny, ale také chodbu a oddělení. Jejich dýně, strašidla, netopýři, kostry a mnoho dalších výtvorů se objevovaly po celé družině. Během předchozího týdne se nám oddělení začalo zabarvovat do strašidelných barev a na každém rohu se objevovalo něco nového.

V pondělí před akcí si děti vyráběly masky, luštily křížovky, tvořily si zápichy a spojovaly tematické obrázky, které následně vybarvovaly. Bylo znát, že se na společný Halloween připravují a jsou plni očekávání, co vše si pro ně připravíme.

Doufáme, že si akci všechna strašidla užila, jejich zapojení bylo úžasné!

Světlana Vránová